Kaip išsiskirti internete?

Nėra jokios abejonės, jog šiuolaikinis verslas be gero savo vardo reprezentavimo tiesiog nesugebėtų išsilaikyti. Svetainių kūrimas tapo nauja itin perspektyvia niša, kadangi programuotojai ir vadybininkai pluša kartu su įvairių organizacijų ir iniciatyvų atstovais, kurie nori užsitarnauti gerą vardą internetinėje erdvėje ir pritraukti daugiau potencialių klientų.

Kaip bebūtų, prieš einant į pokalbį su bet kokiu specialistu ar konsultantu, būtų gerai ir pačiam bent šiek tiek nusimanyti apie svetainių kūrimą ir tai, kaip turėtų atrodyti gera svetainė, tiesa? Būtent dėl šios priežasties norime jums surašyti svarbiausius dalykus, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį kuriant internetinę svetainę verslui.

Svarbiausia – funkcionalumas.

SvetainėsTikriausiai viena iš dažniausiai daromų klaidų yra noras išsiskirti neįtikėtinai prašmatniu svetainės dizainu. Gaila, tačiau absoliuti dauguma tokių atvejų pasibaigia nesėkme. Mes jokiu būdu nenorime pasakyti, jog išvaizda nėra svarbi, tačiau nereikėtų to per daug sureikšminti. Neprigrūskite savo puslapio bereikalinga grafika ar neišleiskite pusės tinklapio kūrimui skirto biudžeto prašmatniam logotipui – šie dalykai tikrai neuždirbs jums pinigų. Viskas turi būti aišku, paprasta ir patrauklu. Kiekvienas lankytojas turi gebėti lengvai susigaudyti jūsų internetinėje svetainėje ir nepatirti jokio streso.

Krovimo greitis.

Ne ką mažiau svarbu ir svetainės krovimo greitis. Šiais laikais svarbios net ir milisekundės – jei lankytojas pajaus, jog jūsų puslapio užkrovimo laukia bent akimirka daugiau, nei tai daro įprastai, jis nedelsiant jį paliks ir niekada negrįš. Todėl pasirūpinkite, jog svetainės kodas būtų gerai optimizuotas, o pati svetainė patalpinta į patikimą ir greitą serverį.

Svetainė nukreipta į tikslą.

Kai kurie žmonės kartais pamiršta, jog turėti svetainę nėra savaime siektinas tikslas. Tai yra tik priemonė pasiekti tikslams, todėl nereikėtų į tai per daug susikoncentruoti. Kad ir koks būtų jūsų tikslas – parduoti namą ar pakviesti žmonės užsirašyti į konsultaciją, jūsų svetainė turėtų vesti link to. Jūs tikriausiai galvojate, jog parduoti namą internetinės svetainės pagalba yra neįmanoma, tačiau iš tiesų realybė yra kitokia. Tiesioginio pardavimo padaryti gal ir nepavyks, tačiau jūs turite galimybę užmegzti kontaktą – gauti telefono numerį, elektroninio pašto adresą ir pan. Pasirūpinkite, kad svetainė turėtų aiškų tikslą ir link jo eitų.

Suteikite naudą lankytojams.

Visas svetainės turinys turi būti naudingas. Tik tokiu būdu priversite lankytojus pasilikti joje ir atlikti veiksmus, kuriuos norite jog jie atliktų. Tekstai, vaizdo medžiaga turi būti išdėlioti patogiai ir nešti išskirtines žinias lankytojams.