Ekskursija po Lietuvą

Kai užsakoma mikroautobuso nuoma su vairuotoju, dažniausiai toks autobusas veža ekskursiją. Ekskursijų Lietuvoje galima padaryti ne vieną, ir labai įdomią. Yra daug būtų, kaip pasirinkti keliavimo maršrutą. Jeigu mikroautobuso vairuotojas dažnai važinėja po ekskursijas, tai jis netgi gerai žinos, ką verta aplankyti, arba bent jau neužtruks, kai reikės surasti įvažiavimą į lankomą objektą. Kad ir kokį vairuotoją turėsite ir mikroautobusą, geriausia patiems iš anksto susidaryti maršrutą. Kaip jį sudaryti?

Nuo taško A iki taško B ir pakeliui

Populiarūs maršrutai mikroautobusu ekskursijoms – nuo taško A iki B, ir viską aplankant pakeliui. Tarkime, galima važiuoti iš Vilniaus prie jūros ir pakeliui aplankyti įvairias gražias vietas. Galima stoti prie dvarų, piliakalnių, ežerų, apžvalgos bokštų ir kitur. Tik vertėtų iš anksto, dar prieš pradedant tokią kelionę, nuspręsti, ką aplankysti, ir tiesiu taikymu ten ir važiuoti.

Lietuvos pilys ir dvarai

Geltonas autobusasLietuvoje yra apie 10 – 15 pilių, iš kurių maždaug 7 yra pilnai išlikusios ir beveik nerestauruotos. Tai Trakų, Gedimino, Panemunės, Raudondvario, Medininkų ir kitos pilys. Jeigu domitės istorija arba tiesiog mėgstate fantasyžanrą, tai gali būti puiki ekskursija. Žinoma, su išnuomotu mikroautobusu galima važiuoti ir į Lenkiją, kur taip pat yra daug pilių, kuriose gyveno ar galbūt net jas statė Lietuvos kunigaikščiai. Tiesa, yra ir puikių dvarų. Gal kažkam atrodys netgi gražiau dvarai negu pilys. Pilys dažniausiai būna raudonų plytų, o štai dvarai – balti ir labai tinkantys vestuvėms. Taip pat juos galima šiaip aplankyti ir pamatyti, kaip kažkada gyveno bajorai ir kilmingieji. Dvarai turi gražią architektūrą ir savo istoriją, daugiausiai dvarų Lietuvojeturėjo grafai Tiškevičiai, Oginskiai, Radvilos.

Apžvalgos bokštai

Lietuva jau garsėja kaip viena labiausiai mėgstanti apžvalgos bokštus šalis. Tokį pagausėjimą galbūt lemia tai, jog esame lygumų kraštas, retai kada turime galimybę užlipti ant įvairių apžvalgos bokštų ir pamatyti savo kraštą iš aukštai. Todėl užlipimas ant skirtingų apžvalgos bokštų arba Lajų tako, leidžia pasijausti lyg užsienyje, kur, kokioje nors Italijoje, taip gera nuo kalno pasidairyti į aplink vykstantį gyvenimą. Galų gale, ir šiek tiek pajudėti bei paliptiaukščiau tikrai niekam nepakenks.

Regionų apžvalga

Dar vienas maršrutas mikroautobusu su patyrusiu vairuotoju – į pasirinktą regioną. Suvalkiją, Dzūkiją, Aukštaitiją, Žemaitiją. Kiekvienas turi savo nuostabias vietas ir įžymybes, kurias verta aplankyti.

Autobusų nuoma Klaipėda