Baseinų įranga vandens kokybės užtikrinimui: ką pataria ekspertai?

Jei nusprendėte įsigyti baseiną, pirmiausia, ką turite padaryti – apsispręsti, kokio tipo baseinas jums reikalingas. Primename, kad tai gana didelių investicijų reikalaujantis pirkinys, todėl racionaliai įvertinkite savo finansines galimybes. Nepamirškite, kad jums bus reikalinga ir kokybiška baseinų įranga. Be to, pagalvokite ir apie reguliarią baseino priežiūrą – jei norite, kad baseino vanduo būtų skaidrus it krištolas, šiai užduočiai turėsite negailėti nei savo laiko, nei gana didelių išlaidų.

Baseino pasirinkimas

BaseinaiPrieš pirkdami baseiną, atsakykite į kelis esminius klausimus. Visų pirma – kiek žmonių baseinu naudosis? Verta pagalvoti ir apie tai, kokio amžiaus tie žmonės bus, pvz., jei galvojate apie baseiną vaikams, jums reikės mažesnių matmenų baseinėlio. Itin populiarus sprendimas – keli baseinai, skirti suaugusiems ir vaikams. Kita užduotis – nuspręsti, kurioje vietoje baseinas stovės? Ar galvojate apie vidaus įrangą, ar apie lauko baseiną? Jei baseinas bus montuojamas lauke, rekomenduojame vengti šiaurinės pusės ir rinktis saulės apšviestą sklypo vietą. Pagalvokite apie tai, kaip dažnai baseinu naudositės. Ar minėtasis pirkinys jums reikalingas tik vasaros sezonui, ar ketinate juo naudotis ir ilgesnį laiką? Jei taip, jums prireiks ir papildomų priemonių, skirtų vandens temperatūros palaikymui, baseino šildymui ir maudynių sezono pratęsimui.

Profesionali baseinų įranga

Kad baseine nebūtų dumblių, vanduo neskleistų erzinančio kvapo, būtų skaidrus ir švarus, reikės profesionalios įrangos. Ekspertai primena, kad baseinų įranga pasirenkama individualiai konkrečioje situacijoje (įvertinus baseino dydį, jo paskirtį, maudynių dažnumą ir t. t.), tačiau be tam tikrų priemonių tikrai neišsiversite. Vienas svarbiausių pirkinių – vandens filtravimo sistema. Šiuo metu galima rinktis iš itin plataus prekių asortimento, pvz., filtravimo siurbliai skiriasi ne tik savo galia, bet ir veikimo technologija. Paprastai išskiriami tradiciniai filtravimo siurbliai, turintys du vandenį filtruojančius mechanizmus, popierinio filtro siurbliai ir siurbliai su smėlio filtravimo elementu. Vertinant siurblio galią, laikomasi tradicinės nuomonės – kuo didesnio baseino norite, tuo didesnės galios siurblio reikės. Kad baseino vanduo būtų švarus, jums reikės ir valymo įrenginių, skirtų šiukšlių ir organinių atliekų šalinimui, kurių nesurenka siurblio filtrai.

Cheminės priemonės vandens valymui

Jei norite maudytis skaidriame vandenyje, jums reikės ir kokybiškos baseinų chemijos, t. y. priemonių, skirtų vandens PH reguliacijai, dezinfekcijai, dumblių šalinimui ir vandens skaidrinimui. Primename, kad stovinčiame vandenyje vystosi įvairūs mikroorganizmai ir bakterijos, kurios gali sukelti ligas ir infekcijas. Su šia problema padės kovoti tik tinkamai parinktos baseinų chemijos priemonės. Jų pasirinkimas gali skirtis, priklausomai nuo baseino dydžio ir jo tipo, todėl, siekdami priimti racionaliausią sprendimą, turėtumėte pasitarti su šios srities ekspertais.